Hop til hovedindhold

Sælg din overskudsstrøm fra solceller til os

Har du solceller og har du overskydende strøm? Det kan du sælge til os. Det er nemt at tilmelde dig og du får en god afregningspris.

Værd at vide om at sælge overskudsstrøm til Forsyningen


Hvis dit solcelleanlæg producerer mere strøm, end din husstand bruger, kan du sælge den resterende mængde strøm til Forsyningen.

Forsyningen er produktionselleverandør, hvilket betyder at vi købe den strøm fra dine solceller, som du ikke selv får brugt, så du får mest muligt ud af dit solcelleanlæ og bidrager til den grønne omstilling. Vi sender vi strømmen ud i elnettet, så andre kan få glæde af den grønne energi som dit solcelleanlæg har produceret.


✔ Du modtager elbørsens timepris pr. Kwh


✔ Udbetaling hver måned


✔ 0 kr./md på produktionsaftalen, hvis du er elkunde hos os på adressen


✔ 31,75kr./md i abonnement, hvis du kke er elkunde hos os på adressen


Din betaling bliver fratrukket Energinets balancetarif, dit netselskabs indføringstarif og en balancetarif til os.

Bliv klogere på solcelleregningen

 

Der findes i dag 3 typer af nettoafregningsgrupper for solceller:

 

  • Øjebliksafregnet (gruppe 3). Alle nye solcelleanlæg afregnes efter gruppe 3.
  • Timebaseret nettoafregning (gruppe 2)
  • Øjebliksafregning og årsbaseret nettoafregning (gruppe 6).

 

Overtager du et hus med solcelleanlæg, overtager du også måden at afregne på. Det vil sige, at det kan være enten gruppe 2, 3 eller 6 – afhængigt af, hvilken afregningsgruppe solcelleanlægget er godkendt til.

 

Det er Energistyrelsen, der afgør, hvordan du som solcellekunde bliver afregnet. Her kan du læse mere om de 3 forskellige afregningsgrupper.

 

Nettoafregningsgruppe 3

I gruppe 3 er du øjebliksafregnet, og strømmen skal forbruges i samme øjeblik, som den produceres. Det vil sige, hvis du ikke har brugt kilowatt-timen samtidig med den produceres, så bliver den solgt til din produktionselleverandør.

Er du kunde i gruppe 3 hos os i Forsyningen, betaler du bagud for den el, du køber hos os.

 

 

Bliv klogere på solcelleregningen

Nettoafregningsgruppe 2
I gruppe 2 er du timeafregnet og kan modregne din overproduktion time for time. Det vil sige, du har 1 time til at bruge din egenproducerede kilowatt-time. Har du ikke brugt den, når timen er gået, bliver den solgt til din produktionselleverandør.

Nettoafregningsgruppe 6
Denne gruppe er mere kompliceret at forklare. Nogle takster er afregnet efter Flexordningen og andre er netto årsafregnet.

Din salgspris (altså prisen pr. kilowatt-time ekskl. transport og afgift) er flexafregnet. Det vil sige, at du har 1 time til at bruge den producerede kilowatt-time. Hvis du ikke bruger strømmen indenfor en time, bliver den solgt. Som kunde afregnes du efter spotprisen på el af Bruttokøbet af kilowatt-timer.

Sælg din overskudsstrøm til os
Vi er både elleverandør og produktionselleverandør. Det vil sige, at du kan tilmelde dig en produktionsaftale hos os, så vi køber den strøm, dit solcelleranlæg producerer, men som du ikke selv kan nå at bruge.

I tvivl om du en produktionsaftale med aftagepligt?

Du kan være omfattet aftagepligt, hvis du modtager afregning for din solgte produktion, og ikke selv har indgået en aftale med en produktionselleverandør. Det betyder, at du modtager et pristillæg – dvs. en garanteret afregningspris – for den strøm, dit solcelleanlæg leverer til det kollektive elforsyningsnet. Derudover modtager du pengene uden nogen form for abonnement eller tarifopkrævninger. Pristillæg har ikke noget at gøre med din afregningsgruppe, så du kan være omfattet af aftagepligt uanset om du er i afregningsgruppe 2, 3 eller 6.

Foretrækker du en produktionsaftale hos os?
Du skal blot fravælge dit pristillæg ved at kontakte Energistyrelsen. hvorefter du kan tilmelde dig en produktionsaftale hos os. Du kan læse mere om fravalget af pristillægget på Energistyrelsens hjemmeside.

Det kan tage op til 3 måneder, fra at du opsiger din aftagepligt, til du vil kunne tilmelde dig en produktionsaftale. Du kan se, hvilken dato du kan indgå en ny aftale, i den afgørelse du modtager fra Energistyrelsen.

Hvis du er i tvivl, om du er omfattet aftagepligt på din nuværende adresse, kan du kontakte Energistyrelsen.